X

Задні двері Mazda з графіті Бенксі продадуть за 200 000 доларів

Найдется ли желающий выложить такую сумму, мы узнаем 15 февраля

Частину графіті Бенксі «Crazy Horse» продадуть на аукціоні Julien’s. Йдеться про задні двері Mazda Protege кінця 1990-х років, одного з двох автомобілів, який художник використав для свого творіння. Воно з’явилося у Нью-Йорку 9 жовтня 2013 року.

На кузові Mazda та борту вантажівки автор зобразив страшну військову сцену. На ній табун коней в окулярах нічного бачення мчить на зляканих людей, що збилися в купу. Як йдеться в описі, на графіті був вказаний номер телефону, при наборі якого відтворювався аудіозапис авіаудару Багдадом у 2007 році. Його наніс гвинтокрил Apache з позивним «Crazy Horse 18», що й стало джерелом натхнення цієї роботи.

Julien’s Auctions оцінює двері Protege з малюнком Бенксі та логотипом Mazda на оригінальній коричневій внутрішній панелі у суму від 100 000 до 200 000 доларів. Фактичну ціну лоту ми дізнаємось до 15 лютого, коли завершаться торги. Аукціон пройде в рамках заходу, присвяченого вуличному мистецтву, який відбудеться у Беверлі-Хіллз. Початкова ставка — 25 000 доларів. На час публікації новини вона залишалася не перебитою. Для довідки, це значно більше вартість нового Mazda Protege в ті часи.

Офіційно інформації щодо місцезнаходження решти інсталяції немає. За даними блогу, присвяченого Бенксі, автомобілі прибрали через кілька днів після її появи у 2013 році. Як вона виглядала спочатку, ви можете подивитись у відео нижче.

Читайте також:
Представлена п'ятимісна версія Mazda CX-90