X

ЗАЗ за 300 000 доларів – 260 к.с. і фари від Harley Davidson (відео)

Запорожец по цене суперкара – необычный проект для настоящих фанатов «Горбатого»

Коли йдеться про автомобіль, складений із чотирьох інших машин зазвичай всі думають, що це якийсь мотлох від «перекупу» з автошроту. Але цей яскраво-блакитний ЗАЗ 965 – це зовсім інша (і дуже недешева) річ.

Хоча від оригінального 965-го тут тільки кілька елементів кузова, а вся технічна частина і начинка салону – від інших моделей. Навіть ніби і впізнавані на перший погляд фари – це світлодіодна оптика від мотоцикла Harley Davidson.

Інтер’єр дивує безліччю нестандартних рішень. Наприклад, ніде не видно дефлекторів вентиляції, які виявляється розмістили в динаміках аудіосистеми! Бардачок зайнятий додатковими приладами з тиском і температурою мастила, а замість медіасистеми розробники пропонують використовувати смартфон.

Електропривід дверей і знімне кермо полегшують посадку/висадку, а спортивні крісла з п’ятиточковими ременями безпеки і силовий каркас явно знадобляться на треку. Є навіть система пожежогасіння.

В основі цього ЗАЗу ховається техніка від британського спорткара Lotus Exige, точніше від двох таких моделей. У рух ефектний Запорожець приводить 1,8-літровий двигун Toyota з компресорним наддувом, за рахунок якого потужність підняли до 260 к.с. Заявлена максимальна швидкість – 220 км/год.

Масштабність доопрацювання, точніше створення з нуля, настільки неймовірного ЗАЗ 965 вражає як, втім, і його ціна – понад 300 тисяч доларів!

Автожарт
В столичном гараже случайно нашли уникальный гоночный Запорожец
04 Лип, 12:03