X

«Автоспецпром» налагодив виробництво нової «швидкої» на базі Toyota Prado

Лідер українського ринку медичного спецтранспорту – компанія “Автоспецпром” – представила новий автомобіль швидкої допомоги типу А1 на базі сучасного японського позашляховика Toyota Land Cruiser Prado. Перші такі автівки вже поїхали в регіони: 10 до Львівської області та 9 – до Івано-Франківської.

“Пів року кропіткої роботи – і от нарешті ми презентуємо автомобіль, який підвищить умови праці медичних бригад і ефективність надання медичних послуг для пацієнтів до якісно нового рівня”, – говорить заступник директора компанії “Автоспецпром” Кирило Коморкін.

Toyota Prado – це рамний повнопривідний позашляховик з великими можливостями у подоланні складних дорожніх умов. Він має бензиновий двигун робочим об’ємом у 2 694 кубічних сантиметри та потужністю у 163 кінських сили, що дозволяє йому розвивати максимальну швидкість у 160 км/год. Машина вирізняється високим рівнем комфорту.

Компанія “Автоспецпром” подбала про те, щоб забезпечити медичний салон устаткуванням від кращих світових виробників. Серед обладнання є самозавантажувальні ноші з гальмівною системою на задніх колесах, засоби знерухомлення пацієнта, багатоканальний електрокардіограф з можливістю друку ЕКГ, дефібрилятор та портативний кисневий балон.

“Це надійна та зручна “швидка”, яка дозволить медикам якнайскоріше реагувати на виклики у найвіддаленіших куточках регіонів в складних дорожніх або погодних умовах. Ми вклали у її створення весь свій багаторічний досвід роботи, створивши дещо унікальне для українського ринку медичного спецтранспорту, – додає Кирило Коморкін. – Дякуємо медикам Львівського та Івано-Франківського обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за довіру!”

Нагадаємо, нещодавно компанія налагодила серійне виробництво повнопривідних “швидких” на базі Citroen Jumper 4×4, що дозволить оперативніше покрити потребу вітчизняних медиків у автівках високої прохідності. Нова “швидка” вже пройшла тестування на спеціальному полігоні під наглядом експертів Automobiles Dangel – французької автомобільної компанії, яка спеціалізується саме на повнопривідних машинах.