X

АвтоВАЗ обіцяє відновити виробництво Lada, але є проблеми з постачальниками

Возродить планируют Lada с 16-клапанным мотором и роботизированной коробкой передач

АвтоВАЗ, який втратив основного акціонера в особі французької Renault Group, зайнятий пошуками нових постачальників. Річ у тім, що концерн планує відновити виробництво автомобілів Lada з 16-клапанним мотором і роботизованою коробкою передач.

Але, як виявилося, в цих “російських” двигунах і коробках передач використовуються імпортні деталі, переважно німецькі. Знайти нових постачальників розраховують протягом трьох місяці.

Також під питанням використання французького двигуна Renault H4m. Повністю локалізувати його виробництво росіяни не встигли. Крім того, через санкції Російські “Лади ” позбулися автоматичних коробок передач і варіаторів японської компанії Jatco. Заміну їм шукають у Китаї.

Читайте також:
У Росії почали складання некомплектних автомобілів

Минулого тижня АвтоВАЗ почав продавати “спрощену” версію Lada Granta Classic 2022 модельного року. Автомобіль з 1,6-літровим бензиновим мотором класу Євро-2, без подушок безпеки і ABS оцінили мінімум в 658 300 руб. Потужність двигуна, адаптованого під бензин АІ-92, становить 90 к.с. Працює агрегат в парі з п’ятиступеневою механічною коробкою передач.