X

Ажіотаж на генератори різко збільшив попит на бензин

За останній тиждень в Україні суттєво зросло споживання палива, а саме бензину. І це зовсім не від того, що українці почали інтенсивніше використовувати свої автомобілі. Справа в генераторах, які в поточних реаліях набули широкого поширення. Адже вони споживають стільки ж пального, як і машини.

Так як генератори не реєструють, як автомобілі, то підрахувати точну кількість їх неможливо. За словами заступника голови податкового комітету Ярослава Железняка, лише у листопаді їх завезли 136 тисяч. Мережі АЗС одразу ж відреагували на цю ситуацію. На сьогодні вони підняли вартість палива на 0,5-1 гривню за літр. І це не межа.

Хоча директор консалтингової групи «А 95» Сергій Куюн упевнений, що у довгостроковій перспективі різких стрибків цін на пальне не буде. Також він упевнений, що не буде проблем із постачанням, оскільки великі мережі АЗС зараз контрактують достатню кількість палива. У разі дефіциту, вони розконсервують старі та не найвигідніші контракти з віддаленими постачальниками, тим самим стабілізувавши український ринок. Тож панікувати не варто.

Читайте також:
Як обрати та підключити генератор до будинку

Також хочемо нагадати, що зберігати паливо потрібно відповідно до встановлених правил, інакше можна отримати штраф у розмірі 500 000 гривень. До того ж потрібно отримати ліцензію на зберігання. Це стосується суб’єктів господарювання (підприємці, організації та інші зареєстровані особи). Без ліцензії можна зберігати у споживчій тарі не більше 5 літрів пального.