X

Баварці перетворили кросовер BMW X7 у пікап

В комплексе «BMW Welt» в Мюнхене выставили уникальный пикап BMW X7, построенный командой стажеров

Пікап на базі кросовера BMW X7 баварці представили влітку цього року. Над перетворенням кросовера в пікап команда із дванадцяти стажистів мюнхенського заводу BMW працювала десять місяців. Основою пікапа став BMW X7 в 340-сильному виконанні xDrive40i. Заводські кузовні панелі замінили карбоновими, а на місці третього ряду сидінь встановили 1.4-метрову вантажну платформу, оздоблену натуральним деревом. В результаті пікап вийшов на 200 кг легшим за базовий кросовер. Як і під час першої презентації, для наочності в кузові пікапа помістили мотоцикл F 850 GS. З відкинутим заднім бортом довжина платформи становить 2.0 метра.

Як вже не раз заявляв глава відділу розробок BMW Клаус Фройліх, запускати пікап в серію не планують. Того ж принципу дотримуються і в Audi. Крім того, в керівництві Daimler задумалися про долю Mercedes-Benz X-Class: продаж чотиридверного пікапа виявився таким низьким, що модель планують зняти з виробництва ще до закінчення життєвого циклу. Водночас у  традиційнішому, не преміальному, сегменті нові пікапи все ж з’являються.

Читайте також:
Незвичайний BMW X7 засвітився на курорті (фото)

Цієї осені стало відомо, що у 2021 році на заводі Hyundai в Алабамі розпочнеться серійне виробництво довгоочікуваного пікапа Santa Cruz. Приблизно в той самий час на конвеєр стане електричний пікап Tesla Cybertruck і кілька його конкурентів — Rivian R1T, Bollinger B2 і Lordstown Endurance.