X

«Бавовна» на Чонгарі – підірвані мости до Криму (фото та відео)

Російські окупанти заявили, що вранці 22 червня було завдано удару по мосту поблизу населеного пункту Чонгар. Цей шляхопровід сполучає материкову частину України з тимчасово окупованим Кримом.

Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо заявив про «прямий удар ЗСУ ракетами Storm Shadow», внаслідок якого на мосту через річку Сиваш утворилася величезна дірка. Також ушкодження отримала переправа. Їх закрили для руху автомобільного транспорту.

Окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов (Гоблін) підтвердив «ракетний удар» мостом і зазначив, що постраждалих немає. За його словами, спеціалісти проводять обстеження дорожнього полотна. Транспортні потоки тимчасово переорієнтовані на пункти пропуску Армянськ та Перекоп.

Українська сторона поки що не прокоментувала ситуацію з мостами, які ведуть до Криму. Експерти говорять про те, що удару могли завдати самі окупанти, щоб зупинити контрнаступ, а також активізувати депортацію місцевого населення.

Читайте також:
На Чернігівщині відкрили рух мостом, зруйнованим росіянами

Зазначимо, що Крим із Херсонською областю з’єднують три автомобільні дороги: через Каланчик, Чаплигу та Чонгар. Останній росіяни використовують для постачання армії на Запорізькому напрямку (перекидання техніки, боєприпасів та особового складу).