X

BBC зняла з ефіру телешоу Top Gear

Работа над новым выпуском передачи приостановлена на неопределенный срок

Корпорація BBC, яка володіє правами на Top Gear, призупинила відоме на весь світ автомобільне телешоу на невизначений термін. Офіційна причина зняття шоу з ефіру — нещасний випадок з одним із ведучих, Ендрю Флінтоффом.

У грудні 2022 року він потрапив в аварію на аеродромі Дансфолд, де знаходиться тестова траса Top Gear. Під час зйомок 34 сезони Флінтофф не впорався з керуванням родстера Morgan Super 3 й перекинувся. Він залишився живим, але зламав кілька ребер та сильно травмував обличчя. У березні цього року студія BBC призупинила зйомки, заявивши, що ухвалить рішення про продовження серіалу пізніше.

Згідно з новою заявою, «в найближчому майбутньому» Top Gear не повернеться на екрани. Робота однойменного друкованого видання та міжнародних медіапідрозділів продовжиться.

«Бренд Top Gear залишається неймовірно популярним у Великій Британії та в усьому світі, і ця перерва не зачіпає всю іншу діяльність Top Gear, включаючи міжнародні формати, продаж контенту, цифрові технології, журнали та ліцензування», — йдеться у заяві BBC.

Читайте також:
Гран-прі Формули-1 в Лас-Вегасі 2023: прев’ю та прогнози букмекерів

Оригінальне шоу Top Gear виходило на ВВС з 1977 року у форматі тележурналу. Світову популярність йому принесли Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд та Джеймс Мей. Але у 2015 році керівництво каналу звільнило Кларксона через скандал з одним із членів знімальної групи. За ним шоу покинули Мей та Хаммонд, які згодом запустили власне шоу The Grand Tour.

Наступні декілька років ведучі змінювали один одного, поки у 2019 році не зібралася нинішня команда: Педді Макгіннесс, Фредді Флінтофф та Кріс Харріс.