X

Бігуни помірялися силами з ралі-кросовим спорткаром і майже перемогли

Необычный забег организовала компания Red Bull

Відомий виробник енергетичних напоїв Red Bull, який також спонсорує і організовує численні змагання в автоспорті, велоспорті, сноубордингу, мотоспорті, кіберспорті, футболі та інших видах, організував забіг за участю бігунів і гоночного суперкара.

Метою незвичайного змагання було привернення уваги до проєкту Wings for Life World Run, щорічного благодійного забігу під девізом “Біжи за тих, хто не може”. Учасники забігу збирають кошти для фонду, що підтримує наукові розробки з пошуку ліків від травм спинного мозку.

Всі учасники імпровізованого забігу — шведи. За команду бігунів виступали лижник-фрірайдер Макс Палм, триатлет Патрік Нільссон, велосипедист-маунтінбайкер Мартін Содерстрем і гонщиця Мікаела Ахлін-Коттулінскі. Їм протистояли брати Кевін і Тіммі Гансен, що змінювали один одного за кермом 600-сильного повнопривідного ралі-кросового Peugeot 208 RX Supercar. З місця до 100 км/год він прискорюється всього за 2 секунди.

Змагання людей і суперкара проходило на імпровізованому стадіоні. Бігунам належало пробігти естафету з чотирьох кіл завдовжки 400 метрів, автомобілю — вісім кіл по 800 метрів з піт-стопом після четвертого для зміни пілотів.

Читайте також:
Вуличні перегони Ferrari 812 і Seat Cupra закінчилися видовищною аварією (відео)

Як пройшло змагання, ви можете подивитися в ролику нижче. Забігаючи наперед відзначимо, що бігунам практично вдалося опинитися на фініші першими. Peugeot встиг обійти суперників буквально на останніх секундах.