X

Білорусь заборонила ввозити автомобілі Skoda до кінця 2024 року

Так выглядят ответные санкции по беларуски

Білорусь продовжила заборону на ввезення та реалізацію автомобілів Skoda до кінця 2024 року. Таким чином, уряд Лукашенко відповідає на санкції, введені стосовно окремих білоруських юридичних та фізичних осіб.

Підставою для продовження заборони є указ «президента» країни від 30 березня 2021 року, який забороняє імпорт та продаж товарів з «недружніх країн». У списку компаній, чия продукція опинилась під забороною, Liqui Moly, Skoda Auto та Beiersdorf (володіє брендами Nivea, Labello та Hansaplast).

Заборону вже продовжували кілька разів: у листопаді 2021 року, у травні та листопаді 2022 року, та у травні 2023 року. Нова постанова ради міністрів Білорусі набирає чинності 5 листопада та діятиме до кінця 2024 року. Надалі міри у відповідь за «недружні дії по відношенню до білоруського народу» можуть продовжити.

Читайте також:
Перші результати заборони експорту автомобілів з Японії до росії

Але є й виключення. Заборона не поширюється на товари, що ввозяться до Білорусі для особистого використання, а також на транспортні засоби, зареєстровані або тимчасово ввезені на територію Євразійського економічного союзу.