X

Bentley Bentayga Diesel – для економних олігархів

Компания Bentley открыла дизельную страницу в своей истории, представив первый дизельный внедорожник Bentley Bentayga Diesel.

Ощадливі олігархи відтепер можуть спати спокійно – компанія Bentley подбала, щоб у модельній гаммі з’явилася перша машина з економічним турбодизелем. Серцем найрозкішнішого і найдинамічнішого дизельного позашляховика Bentley Bentayga Diesel став 4-літровий 32-клапанний V8 із трьома нагнітачами. Цей мотор розвиває потужність 435 «конячок» у діапазоні 3750-5000 об/хв, а максимальний крутильний момент досягає 900 Нм в діапазоні 1000-3250 об/хв.

Команда інженерів-мотористів із Крю чимало попрацювала, щоб створити дизельний V8, який відповідав би духу справжнього Bentley. Зверніть увагу, що пік крутильного моменту доступний вже при 1000 об/хв! При цьому Bentayga Diesel є найбільш «зеленим» у модельній лінійці Bentley за кількістю викидів СО2 (210 г/км), а також здатний подолати на одному баку 1000 км. За твердженням творців у місті автомобіль витрачає 9 літрів дизпального на 100 км пробігу, а на трасі «апетит» знижується до 7,4 л/100 км.

Серед цікавих технічних особливостей нового мотора – два турбонагнітачі зі змінною геометрією, а також механічний нагнітач з електричним приводом. Останній живиться від унікальної 48-вольтової системи і здатний запускатися за 30 мікросекунд, щоб усунути «турбояму».

У парі з потужним і тяговитим мотором працює 8-ступінчаста автоматична трансмісія, створена фахівцями компанії ZF. З таким арсеналом Bentayga Diesel здатний розвивати швидкість 270 км/год, а розгін до першої «сотні» потребує лише 4,8 секунди.

Упізнати новинку можна не тільки за невеликим шильдиками V8 Diesel на передніх дверцятах. Спереду облицювання решітки радіатора і повітрозабірників отримали матово-чорне забарвлення, а ззаду з’явилися хромовані патрубки вихлопної системи оригінального дизайну. Як опцію можна замовити 21-дюймові легкосплавні диски від Mulliner сріблястого або сірого кольору, а в «стандарті» для новинки пропонуються 20-дюймові 10-спицеві диски.

Як опцію можна замовити 21-дюймові легкосплавні диски від Mulliner сріблястого або сірого кольору.

У списку базового й опціонного обладнання є все необхідне для комфортного і безпечного драйву. Розважати водія і його супутників у дорозі буде мультимедійна 30-мовна система із 8-дюймовим сенсорним екраном, жорстким диском на 60 Гб. Для задніх пасажирів передбачено знімні планшети з 10,2-дюймовим екраном на базі Android, підтримкою 4G, Wi-fi, Bluetooth, що забезпечують високошвидкісний доступ в Інтернет. Покупці також можуть обирати між трьома варіантами аудіосистеми. Топ-версія має 18 динаміків, а вихідна потужність досягає 1950 Вт.

Салон новинки традиційно виконаний із використанням дорогих оздоблювальних матеріалів, а центральну частину торпедо прикрашає Mulliner Tourbillon by Breitling.

Перші примірники Bentayga Diesel вирушать до своїх щасливих власників на початку майбутнього року. Ціни і комплектації стануть відомі ближче до початку продажів.