X

Bentley відновила виробництво легендарної моделі (фото)

Після 10 місяців підготовки Bentley показала перший екземпляр відродженої легендарної моделі Speed ​​Six, яка випускалася компанією у 1930-х роках. Офіційний дебют спорткара відбудеться на Фестивалі швидкості у Гудвуді.

Автомобіль відтворено до найдрібніших деталей. Фахівці компанії використовували як прототип кабріолет, який виграв гонку «24 години Ле-Мана» в 1930 році і досі вважається найуспішнішим автомобілем марки. Складання першого екземпляра моделі проводили вручну з використанням технологій того часу.

Автомобіль оснащений 6,5-літровим шестициліндровим двигуном потужністю 205 к.с., який пов’язаний з чотириступінчастою механічною коробкою передач. Він дозволяє спорткару розвивати швидкість до 200 км/год. Speed ​​Six пофарбований у кольорі того часу Parsons Napier Green, а салон оздоблений вінтажною коричневою шкірою та натуральним деревом.

Загалом компанія має намір зібрати 12 екземплярів раритетної моделі. На складання кожного піде 10 місяців. Усі екземпляри авто вже розкуплені. І це за вартості 1,85 млн доларів.

Читайте також:
Bentley завершила розробку колекційного купе Batur