X

Скільки палива залишилося на українських АЗС: чи буде нова криза після ракетного удару

Відразу після перших ракетних ударів вранці, 10 жовтня, українці, навчені досвідом лютого місяця, відразу рушили на заправки. Зважаючи на те, що в телеграм каналах оперативно опублікували інформацію, що удари рашистів направлені на інфраструктурні об’єкти, це досить логічне рішення. На багатьох заправках відразу утворились черги на десятки машин.

Чи загрожують ці атаки новим витком паливної кризи, та в якому стані зараз знаходяться запаси палива в Україні? Autocentre.ua звернувся за коментарями до операторів ринку, та експертів.

В прес-службі Socar повідомили: «Палива на автозаправних комплексах Socar вистачає. Є тижневий запас палива, плюс існує можливість довезти додаткові резерви з нафтобаз. Обмежень по об’єму палива на один автомобіль немає. По закінченню повітряної тривоги АЗК Socar відновили свою роботу. Автомобілі можна безперешкодно заправити, отримати усі сервіси, та купити необхідне в дорогу».

Також ми звернулись до української мережі WOG. Вони нам відповіли наступне: «Наразі ситуація з пальним залишається стабільною. Лише на окремих АЗК ми відстежуємо збільшення попиту. Нагадаємо, що від початку повномасштабної агресії росії проти України мережа АЗК WOG працює в посиленому режимі. Постачання пального максимально диверсифіковано. Потреби у запровадженні обмежень на відпуск пального наразі немає.

Ще одна велика українська мережа БРСМ повідомила: «На щастя усі резервуари станом на ранок 10 жовтня повні, оскільки ми вже налагодили нову модель постачання. Всі АЗС працюють та палива вистачає. Новий ланцюжок постачання повністю виключає нафтобази. Нашими нафтобазами сталі бензовози. Тобто бензовоз завантажується пальним в Європі, їде в Україну і тут відразу розвозить це пальне по АЗС. Тому все працює».

Під час повітряних тривог з метою убезпечення клієнтів та персоналу АЗК не працюють. В цей період ми просимо клієнтів знаходитися в безпечному місці, адже автозаправки є зоною підвищеної небезпеки».

Отже, незважаючи на важкий ранок та зрозумілий острах, на заправках паливо є в наявності та відпускається без обмежень. Але під час повітряної тривоги багато мереж не відпускало паливо. То ж, радимо українцям не розслаблятись та дотримуватись правила їзди з повним баком. Докладніше про правила безпечної їзди під час військових дій читайте в autocentre.ua.