X

Все вище і вище: газ для авто дорожчає щодня

Газ для авто дорожает быстрее и значительнее, чем предполагали эксперты. Еще недавно они прогнозировали 15-16 гривен, но на некоторых АЗС цены на сжиженный газ уже выше

За останню добу газ для авто подорожчав на 0,5-1 гривні, залежно від мережі. Причому деякі учасники ринку підняли ціни до рекордних 16 з половиною гривень за літр.

Згідно з даними «Консалтингової групи А-95», сьогодні вже неможливо знайти газ для авто дешевше за 15 грн. Середня ж ціна автогазу, станом на 23 серпня, становить 15,32 гривні за літр. На брендових заправках великих гравців ринку газ коштує в межах 16-16,5 грн.

За словами аналітика «Консалтингової групи А-95» Артема Куюна, причиною подорожчання газу є нестача ресурсу.

«Криза, з якою зіткнулися постачальники газу, виявилася набагато сильнішою, ніж очікувалося. Причому річ не так в оцінці дефіцитних обсягів, як у неможливості цю нестачу закрити: в Україні катастрофічно не вистачає вагонів, а ті, що є, «Укрзалізниця» не може ефективно використовувати. Найбільш гостро дефіцит газу на заправках відчувається на Півдні і на Заході країни. Газу немає як на окремих станціях, так і у великих мережах», – зазначив Куюн.

Варто зазначити, що вже в ці вихідні вартість газу для авто в Україні може подорожчати ще більше – до 17-18 гривень.

136