X

Безпілотний автобус IVECO з’явиться в 2021 році

Компания IVECO Bus в 2021 году выпустит беспилотный автобус большого класса, который будет оснащен автономным управлением четвертого уровня

Компанія IVECO Bus в 2017 році запустила проект STAR – Rapid Autonomous Transport System, метою якого є побудувати безпілотний автобус вже до 2021 року. Планується, що це буде низькопідлогова машина завдовжки 12 м, здатна перевозити до 100 осіб зі швидкістю до 40 км/год, причому без водія.

Безпілотний автобус розробляють з різними партнерами. Так, це компанія Easymile, яка спеціалізується на автономних транспортних засобах. Компанія Iffstar здійснює адаптацію транспортних засобів для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Фірма Inria займається системами активної безпеки, які виявляють перешкоди на дорозі. Компанія Isae-Supaero опікується локалізацією виробництва. Безпосередньо IVECO Bus надасть автобус і автономну систему керування. Michelin підготує спеціальні шини. А компанія Transpolis випробовуватиме безпілотний автобус.

Безпілотний автобус IVECO Bus оснастять автономним керуванням четвертого рівня – остання сходинка перед цілковитою автономною роботою. Машина спершу курсуватиме на спеціально виділених територіях для налагодження всіх систем, щоб потім вийти на реальні міські маршрути.

На автобусах IVECO Bus також буде випробувана безпілотна технологія Smart Garage, що дає змогу паркуватися в депо, заправлятися і заїжджати на мийку без участі водія.