X

BestDriver Kyiv – як в Україні працює унікальний центр з навчання водіїв-далекобійників

Сьогодні професія водія-міжнародника є дуже актуальною на ринку праці. Для тих, хто хоче її досконало опанувати, в Україні було відкрито автошколу «Бест Драйвер Київ». Її співзасновником є польський центр з підготовки професійних водіїв «BestDriver», який чудово зарекомендував себе за 8 років роботи в Євросоюзі.

«Бест Драйвер Київ» працює за трьома напрямками:

  • професійна підготовка і тестування для підтвердження кваліфікації водія (Код 95),
  • курси для водіїв з перевезення небезпечних вантажів ADR,
  • навчання на категорію СЕ.

Заняття проводять досвідчені інструктори з використанням авторських методик. Теоретичний курс включає здобуття знань та навичок роботи з тахографом як на стенді так і у реальному автомобілі (дотримання режиму праці і відпочинку), користування платними дорогами (як розрахуватись за проїзд), а також як правильно завантажити/розвантажити фуру та безпечно закріпити вантаж. З водіями проводиться цікавий тренінг з будови транспортних засобів, їх експлуатації тощо. Досвідченні медики поновлюють знання про першу медичну допомогу. Водій навчається прокладати оптимальні маршрути до пункту призначення, а також заправлятися на закордонних АЗС за найвигіднішими цінами. Під час занять вивчається стан аварійності і обставини, які призводять до вчинення дорожньо-транспортних пригод. Водій також здобуває навички по роботі з транспортними документами, спілкування з представниками компетентних органів на дорозі. Усі отримані знання водій може закріпити у будь-який зручний час, скориставшись онлайн-сервісом для дистанційного навчання за курсом КОД 95.

Цікавим для керівників транспортних компаній можуть бути курси економічного водіння EcoDrive. Пройшовши спеціальну підготовку, водій може заощадити близько 5 л на 100 км. Враховуючи середньостатистичний щомісячний пробіг одного тягача в 10 000 км і помноживши результат на кількість машин у автопарку, вигода для транспортної компанії виходить чималенькою. Крім палива, оптимізація спостерігається на інших експлуатаційних витратах автомобіля. Таким чином, витратина навчання одного водія окупаються за лічені місяці.

Більше того, «Бест Драйвер Київ» пропонує таку ефективну послугу як коучинг. Це продовження EcoDrive в праткичній вже площині. Домовляючись із компанією-перевізником, фахівці центру проводять аналіз показників витрати палива того чи іншого автомобіля через систему телематики протягом трьох місяців. Внаслідок цього водії отримують рекомендації для роботи над помилками, які допускають вже після того як прослухали теоритичний курс,  що підвищує економічність водіння.

Робота з польськими партнерами дала можливість “Бест Драйвер Київ” отримати доступ до передових технічних рішень. Чого тільки вартий стимулятор VR 3D на рухомій платформі MotionSystem, який є унікальним у своєму роді. У ньому відтворено робоче місце магістрального тягача DAF XF – крісло водія на пневмопідвісці, рульова колонка. А «картинка» дорожньої ситуації виводиться на окуляри віртуальної реальності. Реальність картинок та навчальний ефект забезпечується унікальним програмним забезпеченням, яке постійно оновлюється. Софт розроблений компанією «Бест Драйвер» спільно з фахівцями наукових установ Польщі.

Водіям надається можливість попрактикуватись і на справжньому автодромі. Тут до їх послуг сідловий тягач DAF XF 460 стандарту Євро 6 з автоматичною коробкою передач. Навчальний DAF брендований, використовується виключно для навчання, має дублюючі системи гальмування, а замість спальника – сидіння для групового навчання водіїв. Це теж безпрецедентний випадок серед вітчизняних автошкіл. На тягачі у складі напівпричепа відточуються навички маневрування, у тому числі під’їзду до рампи заднім ходом, зчіплення/розчіплення, кріплення вантажу та ін. Передбачено також їзду по місту. Можна замовити й індивідуальні заняття з упором на тій чи іншій вправі.

Центр також пропонує навчання уповноважених (DGSA) з питань безпеки перевезення небезпечних вантажі, які контролюють на підприємствах стан дотримання вимог безпеки під час перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом, комплектність транспортних засобів (наявність вогнегасника, маркувальних табличок під час перевезення небезпечних вантажів та ін.).

Таким чином, «Бест Драйвер Київ» надає комплекс професійних послуг – повний КЕЙС для водія-далекобійника. Однією з головних особливостей навчального центру є те, що абсолютно всі послуги, необхідні для водія-далекобійника можна отримати в одному місці без витрачання часу на пошук потрібної автошколи. Після закінчення, випускники отримують документи, які занесенні до державних реєстрів та легко перевіряються компетентними органами.

Клієнтами центру є найбільші транспортні компанії на українському ринку, перевізники небезпечних вантажів. І це наочне свідчення того, що дедалі більше наших компаній розуміють важливість інвестицій у підвищення кваліфікації водіїв.

Більше того, найкращих учнів «Бест Драйвер Київ» має можливість порекомендувати на роботу для низки транспортних компаній Прибалтики та Східної Європи з подальшим працевлаштуванням.