X

Биття серця: електрокари Volvo отримали особливий звук двигуна

Производитель представил фирменный «саундтрек» электрического фастбека Polestar 2

Попереджати про своє наближення пішоходів фастбек Polestar 2 буде мелодією, що нагадує биття серця. У компанії порахували, що такий звук прекрасно “доповнює природний аудіоландшафт навколишнього світу”.

Читайте також:
Volvo дасть бій Tesla: погляньте на новий електрокар від Polestar

“Озвучувати” свої електрокари та гібриди автовиробників зобов’язали заради підвищення безпеки пішоходів і велосипедистів. У Європейському Союзі норма про обов’язкове оснащення електрифікованих автомобілів акустичною системою оповіщення AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) почала діяти з 1 липня 2019 року. Активувати свої “голоси” електрифіковані моделі маю під час руху на швидкості 30 км/год і під час руху заднім ходом. Раніше свої автомобілі вже “озвучили” Volkswagen, BMW, Maserati і Porsche. Наприклад, моделі Volkswagen і BMW отримали космічні “голоси”.

Polestar 2 — перша масова модель шведської марки. В основі моделі лежить “вольвівська” платформа CMA. У рух електрокар приводять два мотори, що сумарно видають 408 к.с. (300 кВт) і 660 Нм крутильного моменту. Час прискорення з місця до 100 км/год — менше п’яти секунд. Запас ходу — до 500 км за європейським циклом WLTP. Polestar 2 укомплектований батареєю ємністю 78 кВтг. За інформацією виробника, Polestar 2 здатний буксирувати причіп масою до півтора тонн.

Читайте також:
Уникальный гибрид Polestar 1 от Volvo запустили в производство