X

Блогер розігнав 60-тонний автокран до максимальної швидкості

Местом тестового заезда послужил скоростной немецкий автобан

На YouTube-каналі TopSpeedGermany з’явилося чергове цікаве відео. Цього разу його автори вирішили не експериментувати з суперкарами або якимись старими, але перевіреними моделями, а просто розігнали до максимальної швидкості величезний 60-тонний автокран.

В ролі експериментальної моделі автори вибрали автокран Tadano Faun ATF 220G-5. Раніше Faun значився як німецький автовиробник, який випускав спецтехніку. Трохи пізніше його купила японська компанія Tadano і перейменувала підприємство в Tadano Faun. Його основною спеціалізацією стали автокрани на комерційному шасі.

У рух Tadano Faun ATF 220g-5 приводить 15-літровий дизельний мотор, що видає 530 к.с. Судячи з відео, для розгону величезному крану необхідно не так вже й багато часу.

Максимальна позначка на спідометрі, якої вдалося досягти, не перевалила за 90 км/год, але вона могла бути куди більшою. Річ у тім, що в Німеччині діють обмеження для вантажівок, а порушення заборон загрожує великими штрафами. І вражає не тільки те, як швидко автокран набирає швидкість, а ще й те, наскільки легко він ним керувати.

Читайте також:
20-річну Audi розігнали до максимальної швидкості на німецькому автобані