X

BMW AG побудував полігон для випробування безпілотників

Инвестиции в проект превысили 329 миллионов долларов

Німецький концерн BMW відкрив новий випробувальний полігон у Соколові, Чехія. Інвестиції у проєкт під назвою Future Mobility Development Center перевищили 329 мільйонів доларів. Зі слів члена ради директорів BMW із розвитку Франка Вебера, це єдиний у своєму роді випробувальний полігон, призначений виключно для випробувань автоматизованого водіння.

На території площею понад 600 гектарів створено умови для тестування нових технологій на автостраді, місті та сільській місцевості. Першим на чеський полігон виїхали два автономні прототипи. Оснащені безліччю датчиків, вони знову й знову їздять одним й тим самим маршрутом. Під час випробувань безпілотні прототипи BMW проїхали близько 70 000 км. Вони включали маневри на швидкісних автобанах, гальмування та перевірку роботи стоп-сигналів.

На думку керівника проєкту BMW із розробки безпілотних автомобілів Філіпа Людвіга, використання автономних транспортних засобів для виконання завдань, що повторюються, ефективніше, ніж водіїв. Виконуючи монотонні завдання, людина втрачає інтерес до того, що відбувається, або просто втомлюється.

Future Mobility Development Center у Чехії — це п’ятий полігон компанії. Він використовує «зелену» електрику та оснащений передовою системою управління водними ресурсами, яка збирає дощову воду та використовує її для зрошення доріжок. Також передбачені спеціальні системи керування, що дозволяють тваринам безпечно перетинати трасу.

Читайте також:
Як народилася компанія BMW