X

BMW готується до повного ребрендингу: перейменування чекає на всі моделі німецької марки

Автомобилям хотят дать понятные потребителям имена

BMW переосмислює схему найменувань своїх моделей. Як стало відомо, за останні два тижні компаня зареєструвала у Німецькому відомстві за товарними знаками та патентами 48 нових імен. Видання CarBuzz, пов’язує ребрендинг з тим, що баварська марка працює над «багатьма новими електромобілями».

Для своїх сучасних моделей, таких як 3 Series, BMW застосовує досить просту схему найменувань, що складається із трьох частин. Перша цифра — це серія моделі, дві наступні — рівень трансмісії, а останній елемент — тип двигуна: d (дизельний), i (бензиновий) або e (гібридний). Але нещодавно літера «i» з’явилася у назвах повністю електричних моделей, таких як BMW i4. Передбачається, що нова схема найменувань об’єднає дві номенклатурні системи, що дозволить відмовитися від суфіксів EV, таких як eDrive35 на електричних моделях.

BMW зареєструвала товарні знаки для безлічі імен із префіксами i, X та iX. Наприклад, є заявка на імена iX750, X750 та i750. Так само існують товарні знаки для назв iX130 та i120. Передбачається, що назву i750 отримає електрична версія BMW 7 Series, а номенклатура iX750 відноситиметься до майбутньої електричної версії X7, яка називатиметься iX7.

По суті, BMW застосує свою стратегію найменувань седанів та їх похідних для всієї модельної лінійки. При цьому від поточних суфіксів sDrive та xDrive із вбудованими позначеннями трансмісії 35i, 40i та 50i виробник відмовиться. А суфікс xDrive використовуватимуть для позначення повнопривідної трансмісії.

Читайте також:
Офіційно: новий BMW 5 Series буде електричним, включно з M-версією

Що стосується позашляховиків та легкових автомобілі із ДВЗ, то вони свої префікси — «i», «d» та «e» — збережуть. Наприклад, версії кросовера X5 називатимуться X550d, X560i і т.д. Електрична версія пропонуватиметься як i530 та i530 xDrive.

Назви «заряджених» моделей M Motorsport поки залишаються у таємниці. У патенті баварської марки CarBuzz виявив єдину модель із символом M — M350.