X

BMW готується представити нове купе 4-series: де і коли дивитися презентацію онлайн

Перші фотографії нової 4-series з’явилися на сторінці BM World M в Instagram. Вони дали перше уявлення про нову модель, включно навіть із кількома варіантами забарвлення. Раніше купе фотографи помітили на Нюрбургрингу і неподалік штаб-квартири BMW у Мюнхені, але ці нові фотографії є першими, на яких видно ту саму величезну радіаторну решітку.

Конкурент Audi A5 Coupé і Mercedes-Benz C-Class Coupé також має явну сімейну схожість із більшою BMW 8-series. Про це буквально кричать капот, що випирає, сильно вигнута лінія даху та кутове заднє скло. Разом із купе, BMW також розробляє модель-наступника кабріолета 4-ї серії, який матиме тканинний дах замість металевої конструкції, яку використовує нинішнє покоління, а також 4-дверну модифікацію Gran Coupe.

Основою нової моделі стане архітектура clar BMW. Вона підтримує як задній, так і повний привід. Однак машині не буде доступна пневматична підвіска, як у старшої восьмої серії. Лінійка двигунів буде аналогічна останній модифікації 3-series — з самого початку буде запропоновано розширений діапазон 2,0-літрових чотирициліндрових і 3,0-літрових шестициліндрових силових установок.

Інсайдери BMW підтвердили плани на бензинові моделі 420i, 430i і M440i xDrive разом із 420D і 430d дизелями. Також буде новий гібрид 430e, оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном і електродвигуном, встановленим на коробці передач, що розвиває комбіновану потужність 248 к.с.

Повний привід xDrive буде доступний для модифікацій 420i, 430i, 420D і 430d опціонально, а M440 ним оснастять у базовій комплектації. На чолі нової лінійки стоятиме M4 другого покоління, оснащена посиленою версією нового бензинового двигуна BMW M із подвійним турбонаддувом, що розвиває 503 к.с. і крутильним моментом у 600 Нм, що працює в парі з 8-ступінчастим автоматом. У будь-якому разі, всі подробиці про автомобіль стануть відомі вже 2 червня 2020 року, коли о 19:00 BMW запустить онлайн-презентацію автомобіля.