X

BMW побудує «батарейний» завод у Південній Кароліні

Блоками с новой площадки будут комплектовать электрические кроссоверы семейства BMW X

BMW Group продовжує втілювати у життя стратегію електричного майбутнього. Як повідомив Carscoops, баварський концерн заклав основу для нового заводу зі збирання високовольтних акумуляторів у Південній Кароліні, де створять понад 300 робочих місць.

Підприємство, відоме як завод Woodruff, вироблятиме батареї шостого покоління для електричних кросоверів сімейства BMW X. Їх виробництво налагоджено у сусідньому Спартанбурзі, Південна Кароліні, де розташований головний автозавод BMW у США. Загалом тут випустять як мінімум шість електромобілів.

Акумуляторними елементами майданчик у Вудраффі забезпечить AESC (Automotive Energy Supply Corporation), яка будує завод у Флоренції, Південна Кароліна. Його проєктна потужність — 30 ГВт•год. На підприємстві виготовлятимуть круглі літій-іонні елементи нового формату. За деякими даними, вони мають на 20% більшу щільність зберігання енергії та забезпечують більшу швидкість зарядки й запас ходу.

Читайте також:
312 к.с. і 5,2 секунди до «сотні»: BMW представила найпотужніший X1

Як кажуть у BMW, за рахунок відновлюваної енергії та часткового використання вторинного літію, кобальту та нікелю викиди СО2 під час виробництва акумуляторів скоротять на 60%. Також у компанії підтвердили, що завод Woodruff використовуватиме на 100% екологічно чисту електрику. Більше того, у його конструкції застосують спеціальний бетон, який «вбирає» СО2 у процесі змішування.