X

BMW продовжить випуск седанів незалежно від попиту на кросовери

BMW продолжит выпускать седаны даже несмотря на то, что кроссоверы занимают 60% мировых продаж марки

Популярність кросоверів із кожним роком зростає. Однак концерн BMW не має наміру повністю слідувати моді і відмовлятися від седанів. І це при тому, що майже 60% світового продажу компанії становлять саме кросовери. Також не варто забувати і про те, що німецька марка є творцем типу “крос-купе”.

Незважаючи на всі ці чинники, BMW продовжує захищати свої седани, називаючи їх основою бренду. Для того ж, щоб вони “заграли новими фарбами і сподобалися новим споживачам”, в компанії планують перетворити їх, додавши нові риси. За словами головного дизайнера марки Домагоя Дюкеча, вони провели дослідження ринку і виявили дві основні естетичні тенденції – щоденну й елегантну. Саме вони і впливають на переваги покупців на тому чи іншому світовому ринку.

Читайте також:
Американець розбив нову BMW M5 одразу після виїзду з автосалону

Так, наприклад, американці віддають перевагу позашляховикам і кросоверам, а китайці – нижчим автомобілям. Спираючись на ці дослідження дизайнер провів паралель з оформлення будинків і квартир у різних країнах. Він зауважив, що американці та європейці вважають за краще об’єднувати все в одне – кухню і вітальню, горище та спальню. Саме тому вони й обирають кросовери та універсали, оскільки ця концепція їм більш властива. При цьому жителі Китаю навпаки люблять компактність і скромність, тому їх вибір очевидний – седани.

Дизайнер навів ще багато алегорій з седанами і аргументів на їхній захист, але всі вони завершувалися тим, що життєздатність седанів не загублена і потрібно лише знайти відправну точку для зростання попиту на них.