X

Нова електрична BMW зупиниться на 50 км далі від Tesla

Компания BMW представила электрическое гранд-купе i4, которое получило футуристичный экстерьер и интерьер, а также мощную силовую установку

Німецький концерн BMW планував представити концепт свого електричного “гранд-купе” i4 на автосалоні в Женеві, але через його скасування дебют довелося відкласти. Новинку презентували за допомогою онлайн-трансляції з Мюнхена, де розташований завод компанії.

Незважаючи на те, що чимало аспектів дизайну й характеристик інсайдери розкрили ще задовго до прем’єри, у BMW i4 все ж знайшлося чим здивувати. Зокрема, новинка стала першою електричною моделлю компанії в сегменті чотиридверних гранд-купе. Вона отримала величезну фальшрадіаторну решітку, яка є нічим іншим, як декором. Також i4 оснащений стильними дзеркалами-камерами і ексклюзивними колісними дисками. Додають вишуканості тонкі контрастні лінії синього кольору.

Новинка
Найзагадковіший електрокросовер BMW вперше засвітився на фото
27 Лют, 14:20

Салон моделі неймовірно футуристичний і оздоблений світлою шкірою, яка поєднується з елементами із золотої бронзи. Найпомітнішою деталлю є вигнутий дисплей, який об’єднує в собі цифрову приладову панель і мультимедійну систему. Він оснащений антибліковим склом, що дає можливість чітко бачити екран за будь-яких погодних умов. Також в оснащення салону входять сидіння з функцією пам’яті. Окремий акцент виробник зробив на спеціальному звуковому профілі i4, який розробив всесвітньо відомий композитор Ганс Циммер. Система видаватиме різні звуки залежно від режиму водіння, яких у електромобіля цілих три: Core, Sport і Efficient.

У рух BMW i4 приводитиме електромотор потужністю 530 к.с., а новітня акумуляторна батарея ємністю 80 кВт/год забезпечить запас ходу до 600 кілометрів. Серійна версія моделі буде представлена в 2021 році, а виробництво розпочнеться на заводі в Мюнхені.