X

BMW будує у Німеччині завод з виробництва високовольтних батарей для електромобілів

Первую очередь планируют запустить во второй половине 2024 года

BMW Group планує здобути своє місце на світовому ринку електромобілів і впевнено рухається до цієї мети. Компанія вже інвестувала 1,7 млрд доларів у розвиток виробництва в Південній Кароліні та запустила нову лінійку електромобілів.

Наступним кроком стане перетворення виробничого кампусу BMW у Лейпцигу на великий логістичній центр. Окрім електромобілів, тут виготовлятимуть високовольтні акумуляторні блоки для них. Зокрема, для нового Mini Countryman, виробництво якого розмістять на тому ж майданчику у Лейпцигу.

Як повідомляється, основу батарейного заводу уже закладено. Перший етап будівництва планують завершити до середини наступного року. Інвестиції в проєкт складуть 108 млн доларів. Він дозволить створити 500 нових робочих місць.

Європейський логістичний центр з виробництва електромобілів дозволить BMW стати одним із лідерів світового ринку. У компанії розраховують, що до 2026 року кожен третій проданий автомобіль марки буде електричним.

Читайте також:
Цей BMW M4 CSL залишили у гаражі 20 років тому (фото)

Сам логістичний центр називають виробництвом із мінімальним рівнем шкідливих викидів. Енергією батарейне виробництво забезпечуватимуть встановлені на даху сонячні панелі. За ідеальних погодніх умов їхня потужність перевищить 3000 кВт. На території заводу обіцяють висадити понад 5700 дерев та кущів.