X

Бійці ЗСУ з HIMARS знищили ворожий РЕБ «Леєр-3» (відео)

Українські воїни відпрацювали по черговій важливій техніці російських окупантів. Цього разу під удар потрапив доволі рідкісний комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3».

Виявили російський РЕБ бійці 129-ї окремої бригади територіальної оборони на Запорізькому напрямку. Він проводив аеророзвідку розташування українських сил оборони на цій ділянці фронту та, як розповів військовий Микола Колесник, був «щільно прикритий засобами ППО».

Інформацію з координатами місцезнаходження «Леєр-3» передали артилеристам, які і завдали удару з HIMARS. Вистачило одного снаряда, щоб комплекс перетворити на купу металу. За словами Колесника, на момент удару у комплексі перебували оператори. Вони також були ліквідовані.

Читайте також:
Скільки бронетехніки та автомобілів російських окупантів було знищено ЗСУ – статистика на 9 квітня

РБ-341В «Леeр-3» – це сучасний російський комплекс радіоелектронної боротьби і радіотехнічної розвідки, що спеціалізується на мережах стільникового зв’язку стандарту GSM. Він комплектується БПЛА «Орлан-10» із ретрансляторами. Крім придушення мобільного зв’язку, він також може встановлювати контроль за нею. Комплекс «Леєр-3» здатний вирішувати поставлені завдання у заданому районі протягом 10 годин під час роботи з одним БПЛА.