X

Більше потужності та система iDrive: дебютували оновлені BMW X5 та X6

BMW оновила свої кросовери X5 та X6 у середині життєвого циклу. Автомобілям підкоригували екстер’єр та інтер’єр, а також запропонували новий двигун.

Відрізнити рестайлінгову модель можна по решітці радіатора з підсвічуванням, фарам з іншим наповненням, які до того ж стали трохи вужчі, модернізованим бамперам і більшій кількості хрому в оздобленні. X6 тепер стандартно поставляється з пакетом M Sport, а версія M60i xDrive з мотором V8 отримала чотири патрубки вихлопної системи. Цвітову палітру поповнили відтінки: Blue Ridge Mountain, Skyscraper Grey, Brooklyn Grey, Frozen Pure Grey, Marina Bay Blue та Isle of Man Green.

У салоні X5 та X6 зміни більш помітні. Тут встановлений великий вигнутий екран. Він поєднує в собі цифрову панель приладів (12,3 дюйма) і мультимедійну систему (14,9 дюйма). Також з’явився новий селектор передач і фонове освітлення з 15 відтінками. Пакет систем допомоги водієві доповнили новими електронними помічниками.

Моторну гаму поновили для обох кросоверів. Так, X5 sDrive40i, xDrive40i та X6 xDrive40i отримають нове покоління 3,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна BMW з турбонаддувом. Двигун доповнили 48-вольтовою системою м’якого гібрида і тепер він видає 375 к.с. і 519 Нм крутного моменту. Розгін із місця до «сотні» займає 5,2 секунди.

BMW X5 і X6 M60i xDrive, як і раніше, використовують 4,4-літровий бітурбований двигун V8, який пов’язаний з 48-вольтовою м’якою гібридною системою, і видає 523 к.с. та 750 Нм. Обидві моделі розганяються від 0 до 100 км/год за 4,2 секунди. Також доступний варіант X5 xDrive50e PHEV на основі 3,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна з турбонаддувом, доповненим електромотором. Сумарна віддача 483 л.с. та 700 Нм.

Виробництво BMW X5 і X6 2024 модельного року стартує в квітні поточного року. Складання налагодять на заводі компанії в Спартанбурзі (Південна Кароліна, США). У продаж новинка надійде цьогорічного літа за ціною від 66 тисяч доларів.

Читайте також:
BMW представила конкурента Alfa Romeo Giulia GTA