X

Більше ніякої паперової тяганини між автошколами та сервісними центрами МВС

Получение водительских прав стало еще доступнее

Диджиталізація в Україні триває. Цифрові інструменти впроваджуються практично в усіх сферах і галузях. Не обійшла вона стороною і автомобілістів, що не може не радувати. Впровадження цифрових технологій та електронного обміну інформацією значно спростило деякі процеси і позбавило паперової тяганини.

Так, завдяки впровадженню електронного формату співпраці між автошколами та сервісними центрами МВС, тепер не потрібно надавати паперове свідоцтво про закінчення автошколи, коли звертаєшся в СЦ для складання іспитів. Тепер фахівці сервісних центрів отримують цю інформацію за допомогою спеціальної бази, яка дає змогу оптимізувати роботу з автошколами і спростити процес отримання водійського посвідчення.

Читайте також:
Як обміняти старе посвідчення водія на нове

Крім того, тепер сервісні центри МВС зможуть приймати документи про професійно-технічну освіту державного зразка для підтвердження того, що водій пройшов підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації. Для того ж, щоб відкрити нижчу категорію, буде достатньо свідоцтва, внесеного автошколою в електронному форматі в ЄДР МВС. Також зміни зачепили і випускників профтехучилищ за професією водій. Тепер вони допускаються до складання іспиту в сервісному центрі МВС без проходження додаткових курсів.