X

Великий Chevrolet за $ 10 000, кросовер Audi Q9 і нова Octavia — головні новини

А также история предприятия Альбера Де Диона и старый ВАЗ-2110, который почему-то выставили на продажу в США за огромную сумму денег

Ми вже розповідали про Baojun RC-5W, який є плодом співпраці General Motors і SAIC. Китайський автомобіль створили спеціально для суперництва зі Skoda Octavia. Але Baojun набагато доступніший за свого європейського конкурента — від $10 000. Пізніше автомобіль отримає логотип Chevrolet.

Німецький виробник готує до виходу чергову новинку — великий кросовер Audi Q9. Про швидку появу автомобіля стало відомо завдяки шпигунським фотографіям, опублікованим Motor1. На них новий кросовер Ауді проходить випробування у Швеції.

Четверте покоління популярного ліфтбека Skoda Octavia отримало нову версію з приставкою Pro в назві. Головною його відмінністю є подовжена на 44 мм колісна база. Водночас загальна довжина автомобіля збільшилася на 64 мм.

165 років тому народився граф Альбер Де Діон, який в 1883 році спільно з двома механіками – Жоржем Бутоном і Шарлем Трепаду організував підприємство з виробництва невеликих парових екіпажів. А в 1894 році він побудував перший в світі сідельний тягач — теж на паровій тязі. Ця машина демонструвалася разом з напівпричепом, в якому розміщувалися два десятки пасажирів.

ВАЗ-2110 із пробігом понад 15 000 км продають у Техасі. Власник планує виручити за таку “екзотику” майже 11 000 доларів. Все начебто нічого, але ВАЗ-2110 офіційно не завозили у США. Крім того, за таку вартість у Штатах можна купити будь-який інший цікавий автомобіль.