X

Британці можуть передати Україні автомобілі, призначені для утилізації

Мерія Лондона виступила з досить цікавою ініціативою, яка безпосередньо стосується України. Вона запропонувала мешканцям міста не утилізувати автомобілі, а передати їх на гуманітарні та медичні потреби нашої країни.

Як повідомив офіс мера Лондона Садіка Хана, реалізувати цю ініціативу допоможе благодійна організація British-Ukrainian Aid. Вона стане якимось посередником між жителями Лондона та українською стороною. Вже з 15 березня британці зможуть отримати грант на утилізацію свого автомобіля та пожертвувати його Україні.

Міністр транспорту Лондона Марк Харпер заявив, що жодних законодавчих перешкод для передачі Україні машин, які не відповідають екологічним стандартам, немає. Тому він сподівається, що перші авто вирушать до України до кінця місяця.

Читайте також:
Фінляндія нагадала, що автомобілі з російськими номерами мають залишити країну до 16 березня

Відомо, що приєднається до цієї кампанії, вирішила і лондонська служба швидкої допомоги. Вона планує передати 50 машин, які були списані раніше. Про стан цих автомобілів інформації немає, як і даних, кому конкретно вони будуть передані в Україні.