X

Британці розробили електромобіль для людей з інвалідністю (фото)

Британська компанія Motability Operations та дизайн-студія Callum презентували електричний мінівен під назвою eVITA. Він розроблений спеціально для людей з інвалідністю, які переміщуються на кріслах колісних.

Наразі модель перебуває у статусі концепту, але в майбутньому у неї з’явиться серійний варіант. За своїми габаритами eVITA аналогічний до Citroen Berlingo. Мінівен сягає у довжину 4520 мм при колісній базі 2980 мм. Ширина та висота – 1908 та 1800 мм відповідно. Він виконаний у сучасній стилістиці даного сегмента з коротким капотом, короткими звісами та досить просторою кабіною.

Особливістю концепту є задні двері із вбудованою похилою апареллю, яка забезпечує легкий доступ до салону для людей на кріслах колісних. Ще є чотири двері з боків – дві звичайні та дві розсувні. У кабіні все обладнано так, щоб людині з інвалідністю не треба було тягтися за елементарними предметами.

У нього є доступ до інформаційно-розважальної системи, клімат-контролю та бездротової зарядки смартфона. Також є гачки для підвішування сумок та одягу, підсклянники та ящики для зберігання дрібниць. Єдине заднє пасажирське сидіння можна опустити, перетворивши на ще одну полицю.

Побудований eVITA буде на модифікованій версії архітектури EMP2 та отримає одномоторну силову установку. Запас ходу у 322 км забезпечить батарея на 50 кВтг. До речі вона переупакована, щоб підлога була абсолютно рівна і не було перешкод для заїзду на кріслі. Дорожній просвіт моделі складає лише 160 мм.

Читайте також:
В Україні люди з інвалідністю можуть одержати права категорії С1: деталі від МВС