X

Броньовані Ford Transit обладнали під мобільні банки (фото)

У прифронтових регіонах Ощадбанк надаватиме послуги у мобільних відділеннях. Для цього адаптували автомобілі Ford Transit.

Як повідомили у пресслужбі банку, фургони бронювали відповідно до державних стандартів захисту, щоб забезпечити максимальну безпеку співробітникам та клієнтам Ощадбанку. Пасажирський відсік отримав сталеву панцеровку, а касовий – броньовану капсулу з куленепробивним склом. До оснащення мобільних банків увійшло: автономне електропостачання, система відеоспостереження, тривожна кнопка та супутниковий зв’язок.

У мобільних відділеннях люди зможуть відкривати рахунки, перевипускати платіжні картки, здійснювати грошові перекази, отримувати соціальні виплати, оформляти депозити та інші банківські послуги. Наразі готово п’ять спеціальних машин. Вони вирушать до прифронтових населених пунктів Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей. Тобто, туди, де не працює жоден банк.

Читайте також:
На Херсонщину відправлені вантажівки Foton з українськими кузовами

«Сьогодні наше спільне із банками завдання — надати доступ до фінансових послуг мешканцям прифронтових містечок та селищ, а також українським воїнам, які там перебувають», — заявив голова Національного банку України Андрій Пишний.