X

Броньований «Тигр» і не тільки: військові РФ розпродують крадену техніку

Пройшло 194 дні з моменту повномасштабного вторгнення російських військ до України. Незважаючи на те, що окупанти зазнають величезних втрат, завдяки мужності та злагодженим діям наших військових, їхнє вище військове керівництво не губиться і розпродає техніку.

Велика кількість оголошень з продажу сучасних російських броньованих машин розміщена на онлайн-майданчику Avito. Журналісти The Sun провели власне розслідування та знайшли 13 оголошень, які активні на цей момент. Найцікавішою пропозицією серед них є продаж бойового бронеавтомобіля ГАЗ 2330 «Тигр» 2011 року випуску.

Продавець зазначив, що машина оснащена броньованими листами, протиосколковими вкладишами та вікнами з куленепробивним склом. Пробіг – 20 000 км. Власник має намір виручити за цей «Тигр» майже 300 тисяч доларів. Він зазначив, що продаж реальний, але попросив дзвонити лише потенційних покупців. Експерти видання по геолокації змогли вирахувати, що оголошення було викладено біля військової бази у Підмосков’ї.

Читайте також:
Оккупанты украли и разобрали на запчасти новую пожарную машину (видео)

Це не єдине оголошення з продажу бронемашин «Тигр». Інші пропозиції менш оснащені та цілком підходять для цивільного використання. Та й коштують вони набагато дешевше. Зважаючи на те, що продавці готові спілкуватися з потенційними покупцями лише по телефону, вони стали їх власниками не зовсім законно. Якщо називати речі своїми іменами, то їх вкрали з російської армії. Втім, це не дивно, адже за даними Transparency International у 2021 році РФ посіла 136-те місце зі 180 країн за рівнем корупції.