X

Майбутнє настало: літаючий автомобіль AirCar отримав дозвіл на польоти

Компанія вже приступила до організації серійного виробництва

Словацька компанія Klein Vision отримала офіційний сертифікат від національного транспортного управління, який дозволяє їхньому аеромобілю AirCar здійснювати польоти. Тобто цей літаючий автомобіль став першим у світі, який можна експлуатувати.

За словами керівника групи розробників і винахідника Стефана Кляйна, отримання цього документа є своєрідним стартом початку серійного виробництва AirCar. Він наголосив, що компанія готова відкрити нову главу в історії світового автопрому і назавжди змінити концепцію подорожей на середні відстані.

Перший робочий прототип моделі, оснащений 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном BMW потужністю 140 к.с., вже пройшов низку тестів і випробувань. Перший політ Airbus здійснив ще наприкінці 2020 року і весь цей час компанія допрацьовувала аеромобіль, наближаючи його до серійного виробництва. Загалом на рахунку у цієї машини 70 польотних годин, що досить непогано.

Читайте також:
Летающий автомобиль получил первое разрешение на передвижение по дорогам

У компанії заявили, що серійна версія автомобіля збереже притаманну йому зовнішність, але отримає потужніший двигун, який дасть змогу розвивати швидкість до 300 км/год в повітрі і долати до 1000 км шляху. Для порівняння, крейсерська швидкість прототипу становить 190 км/год на висоті до 2500 м. Вартість літаючого автомобіля становитиме близько 1,5 млн євро. Організувати серійне виробництво мають намір вже цього року.