X

Пускатимуть не всіх: Нюрбургринг запровадив нові правила для автомобілів

Однією з найпопулярніших гоночних трас у світі є Нюрбургрінг. Цей трек відвідують не лише виробники, щоб протестувати свої новинки, а й прості автолюбителі. Однак тепер потрапити на «Північну петлю» стане складніше.

Справа в тому, що керівництво траси запровадило обмеження для «туристичних поїздок». В’їхати на неї зможуть лише автолюбителі, чиї машини мають мінімальну максимальну швидкість 130 км/год. Ліміт став удвічі більшим, ніж був до цього. Раніше на трек пускали машини, які могли розвивати швидкість до 60 км/год.

Для багатьох нових автомобілів це не проблема. А ось багато класичних машин не зможуть тепер відвідувати легендарну трасу. Крім швидкості, є й інші обмеження, що застосовуються до учасників «туристичних поїздок». Так, загальна маса машин має відповідати встановленим нормам, а їх аеродинамічні елементи не винні виступати за межі стандартних габаритів.

Читайте також:
Новий Audi A5 Avant зазнав невдачі на Нюрбургрингу

Під час руху по треку машинам потрібно дотримуватися правої сторони. Відхилятися від цього правила можна лише у разі здійснення обгону. Вартість проїзду «Північною петлею» складає 35 євро за коло.