X

Bugatti друкуватиме вихлоп з титану на 3D-принтері

Компанія Bugatti уже протягом кількох років експериментує з 3D-друкованими деталями з титану, які вона встановлює на гіперкари. Виготовлення цих деталей доволі трудомістке, адже титан не найм’якший  і не найстабільніший метал. Проте виробник не має наміру відмовлятися від цієї технології і свої надруковані деталі вже отримали гіперкари Chiron Pur Sport1, Super Sport 300+, Divo, La Voiture Noire і Centodieci.

Якщо раніше компанія використовувала цю технологію для виготовлення лише деяких компонентів, то тепер вона отримала дозвіл на виробництво видимих деталей з надрукованого титану, зокрема наконечників на вихлопні труби. Першою моделлю, яка отримає накладки, стане Chiron Pur Sport. Разом з решіткою і кріпленням надрукована деталь важить 1,85 кілограма, що на 1,2 кілограма менше за вагу стандартного наконечника.

Новини
Porsche будет печатать сиденья на 3D-принтере
18 Бер, 12:56

На виробництві деталі задіяно чотири 400-ватних лазери, які працюють одночасно. Товщина титанової стінки в найтоншій точці складової лише 0,4 міліметра. Крім того, технологія дає  змогу робити структуру деталі гратчастою, тим самим знижуючи кількість використовуваного матеріалу. Виготовлений таким способом наконечник дуже міцний і може витримувати температуру до 650 градусів за Цельсієм. Це стало можливим завдяки дворівневій зовнішній частині, яка забезпечує термічну ізоляцію, а також покращує охолодження.