X

Bugatti тепер належить Rimac, ще два власники — Hyundai і Porsche

Генеральным директором нового предприятия Bugatti Rimac d.o.o. стал Мате Римац

Rimac Automobili і Bugatti Automobiles офіційно стали однією компанією, створивши підприємство Bugatti Rimac d.o.o. Керувати нею буде глава Rimac — Мате Рімац. Більша частина акцій (55%) Bugatti-Rimac належать Rimac Group, 37% володіє особисто Мате Рімац, 24% акцій за Porsche, 12% належать Hyundai. Решта 27% акцій розподілені між іншими інвесторами.

Bugatti була частиною Volkswagen Group понад 23 роки. За ці роки їй було чим “блиснути”, зокрема, 8,0-літровим бензиновим двигуном W16, показники якого досі вражають. Але модні тенденції беруть своє, і для бензинових автомобілів залишається дедалі менше місця на ринку. На зміну їм приходять електромобілі. Оскільки у Volkswagen немає можливості і ресурсів створити електричний гіперкар, найпростішим рішенням був продаж Bugatti.

Для Rimac створення електричного гіперкара не проблема, оскільки у хорватської компанії є дочірня Rimac Technology. Її спеціалізація — розробка високопродуктивних електричних силових установок.

Щодо нового підприємства Bugatti Rimac d. o. o., то всередині нього обидва виробники розвиватимуться паралельно і відповідатимуть лише за свої проекти. Іншими словами, Rimac не планує прикрашати своїми шильдиками нові моделі Bugatti, але власними технологіями  поділиться напевно.

За словами Мате Рімаца, майбутні моделі французької марки не будуть повністю електричними. У Bugatti продовжать випускати моделі з двигунами внутрішнього згоряння у складі гібридних силових установок.

Читайте також:
Bugatti Chiron Super Sport — новий лімітований гіперкар