X

BYD відібрав у Tesla титул світового лідера з продажу електромобілів

За первые шесть месяцев 2022 года компания продала боле 641 тысячи автомобилей

Перше півріччя 2022 року стало вельми успішним для китайської компанії BYD. Продаж електромобілів марки перевищив 641 тисячу одиниць. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року зростання продажу становило 315%. Це дало змогу BYD стати новим світовим лідером з продажу електромобілів, залишивши далеко позаду американську Tesla. Для порівняння, компанія Ілона Маска за півроку змогла реалізувати 564 тисячі електромобілів, тобто на 77 тисяч менше.

Наразі бренд BYD офіційно представлений в Китаї, Норвегії та окремих країнах Південної Америки. Успішно просуватися на світові ринки, не відчуваючи дефіциту в компонентах, компанії дає змогу наявність власного виробництва. Зокрема, BYD виробляє мікрочипи та акумулятори. До речі, компанія має намір поставляти свої батареї  Tesla.

Як повідомили в пресслужбі виробника, з березня BYD припинив виробництво моделей з ДВЗ і має намір зосередитися на гібридах з підзарядкою та електромобілях. Водночас залишати без технічного обслуговування і післяпродажної гарантії власників автомобілів з бензиновими моторами корпорація не планує. Ці послуги автомобілі отримуватимуть протягом усього життєвого циклу автомобіля.

Читайте також:
Электрический тягач Tesla Semi привлекли к перевозке Supercharger