X

BYD створив власну адаптивну підвіску — Cloud Car

Первым новую технологию получит рамный внедорожник BYD Yangwang U8

Китайський виробник гібридів та електромобілів BYD представив технологію Cloud Car (у перекладі з англійської «Хмарний автомобіль»). Фактично, це комплекс технологій, які дозволяють забезпечити пасажирам комфортну їзду незалежно від дорожніх умов.

Іншими словами, BYD розробив власну систему, яка включає пневматичну підвіску та набір датчиків для сканування дорожнього полотна в режимі реального часу. З урахуванням цих даних, система автоматично змінює дорожній просвіт автомобіля. Аналогічно влаштована підвіска автомобілів Mercedes-Benz та інших преміальних брендів.

Першим технологію BYD Cloud Car отримає рамний позашляховик BYD Yangwang U8. У його основі лежить нова модульна архітектура Yisifang. Силова установка китайського Land Rover Defender складається з чотирьох електродивателей віддачею 275 к.с. та 320 Нм крутного моменту кожен. Сумарна потужність агрегатів — 1100 к.с. Серед можливостей U8 «танковий розворот» на 360 градусів, «режим краба» та можливість переміщатися мілководдям.

Найближчим майбутнім системою BYD Cloud Car оснастять топові моделі BYD Han та Tang. Надалі її отримають усі автомобілі бренду, зокрема й початкового рівня.

Читайте також:
BYD вивів на ринок електрокросовер за 14 500 доларів