X

BYD створить власний флот із семи автовозів

Первый грузовой корабль для экспорта автомобилей компания запустила в январе этого года

У січні цього року китайський BYD почав перевозити автомобілі на власному вантажному кораблі. Протягом наступних двох років флот компанії поповнять ще сім ролкерів. Це дозволить BYD значно наростити глобальні продажі та експорт, а також уникнути непомірних витрат на автоперевізників.

Перше вантажне судно BYD побудувала компанія CIMC Raffles. Це перший автовоз, побудований на китайській верфі та призначений виключно для експорту автомобілів за межі країни. На його борту поміщається до 7000 автомобілів. Два наступні ролкери, місткістю 7000 одиниць, побудує компанія CSSC Offshore & Marine Engineering. Їх уже заклали на верфі у Гуанчжоу.

У 2023 році Китай став найбільшим у світі експортером автомобілів, відібравши цей титул у Японії. На їх доставку китайським автовиробникам критично не вистачає суден. Станом на листопад минулого року китайським судноплавним компаніям належало лише 40% автовозів загальною місткістю близько 110 тисяч автомобілів. Для порівняння, японські судноплавні компанії здатні перевози 1,6 млн одиниць.

Читайте також:
Майже 4000 нових Porsche і Volkswagen знову потонули

Також розвивати свій флот планує SIAS. Протягом наступних трьох років SAIC Anji Logistics залучить 14 ролкерів. Деякі з них зможуть перевозити по 9000 автомобілів. За деякими даними, у листопаді минулого року китайські судновласники замовили 37 автовозів загальною місткістю 290 тисяч одиниць.