X

Cadillac не готовий повністю перейти на електромобілі

Модели с ДВС останутся в линейке бренда и после 2030 года

Відповідно до стратегії електрифікації концерну General Motors, Cadillac мав відмовитися від «паливних» моделей до 2030 року. І компанія активно рухалася у цьому напрямі. Наразі електрична лінійка Cadillac складається із п’яти моделей. Першим був кросовер Lyriq. Згодом з’явився ліфтбек Celestiq. Третім на ринок вийшов флагманський позашляховик Escalade IQ. У грудні минулого року компанія представила трирядний кросовер Vistiq. А кілька днів тому у Китаї дебютував новий глобальний електрокросовер Optiq.

Але попит на електромобілі виявився не таким високим, як очікувалося. Свої плани переходу на зелену енергію вже відкоригували Toyota, Volkswagen, Renault, Mercedes-Benz та альянс Stellantis.

Терміни переходу на електромобілі переглянули і Cadillac. За словами нинішнього віцепрезидента компанії Джона Рота, моделі з ДВЗ залишаться в лінійці після 2030 року. При цьому розробки та випуск нових електромобілів продовжаться відповідно до затвердженого раніше плану. За даними Cadillac, 60% власників люксових автомобілів при наступній покупці замислюються про придбання електромобіля.

Читайте також:
283 к.с. та 600 км на одному заряді: Cadillac представив новий електрокросовер (фото)