X

Cadillac представив електричний Escalade із запасом ходу 725 км та «режимом краба» (фото)

Після тривалої рекламної кампанії GM офіційно презентувала електричний Cadillac Escalade IQ. Преміальний кросовер надійде у продаж у середині 2024 року за ціною від 130 000 доларів.

Електричний Escalade виглядає елегантніше, ніж його паливний варіант. Він запозичив елементи дизайну у Lyriq та Escalade. У електрокара більш похила лінія даху, обтічна нижня частина кузова і активний нижній повітрозабірник. На місці решітки радіатора встановлена ​​заглушка з підсвічуванням, також кросовер отримав нові фари та задні ліхтарі. Ще можна відзначити дверні ручки з підсвічуванням та 24-дюймові аеродинамічні колісні диски.

У довжину Escalade IQ досягає 5697 мм при колісній базі 3460 мм. Ширина і висота становлять 2389 та 1934 мм відповідно. Новинка буде доступна в сріблястому, чорному, світло-блакитному та темно-червоному кольорах. Також запропонують варіант двоколірного забарвлення кузова, де дах завжди чорний. Ще буде доступне оздоблення Luxury та Sport. Перше має акценти з полірованого алюмінію, а друге використовує акценти із темного металу.

До оснащення салону Escalade IQ увійшов 55-дюймовий вигнутий дисплей з динаміками, який поєднує в собі цифрову панель приладів, мультимедійну систему й екран для переднього пасажира. Є доступ до Google Maps, Google Assistant та Google Play. Також передбачено 11-дюймовий екран для клімат-контролю та слот бездротової зарядки смартфона.

Для пасажирів другого ряду передбачено два 12,6-дюймові дисплеї, які закріплені на спинках передніх сидінь. Серед інших опцій електромобіля камери кругового огляду, паркувальний автопілот, аудіосистема AKG Studio з 19 динаміками та широкий список систем допомоги водію, включаючи систему напівавтономного керування Super Cruise.

Новинка буде доступна у 7 та 8-місній комплектаціях. Сидіння в топових версіях з функцією вентиляції, підігріву та масажу. Також є електропривід. Об’єм багажника – 670 літрів. При складених сидіннях він зростає до 3374 літрів. Попереду є ще один відсік на 345 л. Оздоблення виконано з преміальної перфорованої шкіри, а як акценти використані елементи з полірованого металу.

Побудований Cadillac Escalade IQ на платформі Ultium, на якій також базується електричний Hummer. У рух його наводить два електромотори із сумарною віддачею 689 к.с. і 834 Нм крутного моменту. При використанні режиму Velocity Max потужність піднімається до 760 к.с., а крутний момент до 1063 Нм. На одному заряді кросовер може проїхати до 724 км завдяки батареї на 200 кВт*год. Розгін із місця до «сотні» займає 5 секунд.

Електричний кросовер може буксирувати за собою причіп вагою до 3600 кг. Також він оснащений системою Magnetic Ride Control 4.0 та отримав адаптивну пневматичну підвіску, яка дозволяє підняти авто на 25 мм або опустити на 50 мм. Escalade IQ пропонуватиметься з «режимом краба». Тобто Escalade може рухатися по діагоналі. Діаметр його розвороту складає 12 метрів.

Читайте також:
На українських дорогах помічено цікавий Cadillac