X

Chevrolet та інші бренди General Motors відмовляться від ДВЗ через 15 років

Все легковые автомобили концерна останутся без двигателей внутреннего сгорания

Наразі концерну General Motors належать чотири автомобільні бренди: Chevrolet, Cadillac, Buick і GMC. Усі вони в найближчому майбутньому позбудуться моделей з ДВЗ. Однак це стосується тільки легкових автомобілів. Пікапи і комерційний транспорт поки що не чіпатимуть.

У кожного з чотирьох “підопічних” GM є в розробці електромобілі. Їхня кількість незабаром лише зростатиме. Згідно з останньою інформацією, концерн планує “усунути викиди вихлопних труб” таких автомобілів до 2035 року. Це стане першим кроком на шляху до вуглецевої нейтральності, реалізація якої має відбутися до 2040 року.

За даними концерну, зараз на викиди вуглекислого газу автомобілів належних йому марок припадає 75% від загального обсягу. До 2025 року ця цифра має зменшитися до 40%. До цього часу кількість електромобілів General Motors збільшиться до 30, і гостро постане питання зарядки. У зв’язку з цим у керівництві американського автогіганта ухвалили рішення про співпрацю з компанією EVgo. Результатом цього стане поява близько 2,7 тисяч зарядних станцій упродовж наступних 4 років.

Читайте також:
Audi має намір відмовитися від автомобілів із ДВЗ на користь електрокарів