X

Chevrolet представив найшвидший Corvette в історії

У цьому році 70-річний ювілей святкує Chevrolet Corvette Ray. На честь такої події компанія випустила нову версію культового суперкара. Вперше він отримав гібридну силову установку.

Corvette E-Ray оснастили 6,2-літровим двигуном LT2 V8 від GM потужністю 495 к.с. і 637 Нм крутного моменту, який доповнений електромотором з віддачею 160 к.с. та 170 Нм. Сумарно установка видає 655 к.с. потужності. Розгін із місця до «сотні» у автомобіля займає 2,5 секунди, а чверть милі він проїжджає за 10,5 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 209 км/год.

Батарея ємністю 1,9 кВтг у нового Corvette E-Ray заряджається від рекуперативного гальмування та руху накатом. Також він має режим Stealth Mode. Він дозволяє суперкару їздити на електротязі зі швидкістю 72 км/год. Щоправда, запас ходу дуже скромний. Коли батарея розряджається або водієві потрібно більше потужності, бензиновий двигун вмикається автоматично.

Найшвидший серійний Corvette також отримав карбоново-керамічні гальма Brembo, амортизатори Magnetic Ride Control 4.0 із трьома налаштуваннями, 20-дюймові колісні диски спереду та 21-дюймові ззаду. Взуті вони у шини Michelin Pilot Sport. Колірна гама для кузова включає чотирнадцять різних відтінків. Ексклюзивним для суперкара є набір смуг у кольорі Electric Blue, що проходять по всій довжині кузова. Салон моделі можна виконати у семи кольорах на вибір покупця. У продаж Corvette E-Ray 2024 надійде у США наприкінці поточного року за ціною від 105 тисяч доларів.

Читайте також:
Chevrolet Corvette 1968 втік від погоні і простояв у гаражі 40 років