X

Що потрібно знати про оформлення полісу Green Card у 2023 році?

У зв’язку з військовим становищем для українців стало актуальним питання оформлення Зеленої карти. Багатьом сім’ям довелося залишити країну власним транспортним засобом. Тому так важливо подбати про оформлення страхового полісу.

Грін-карта на Finance.ua — просте рішення для покупки полісу онлайн. У водіїв є можливість швидко та вигідно оформити страховий документ незалежно від своїх вимог та місця розташування. Каталог на Finance.ua полегшує пошук завдяки фільтрам — ви можете отримати електронний документ на пошту протягом 15 хвилин. Крім того, з вересня 2022 року Зелена карта в цифровому форматі стала дійсною. Цифрова версія поліса має законну чинність, а перевірити її справжність можна на сайті Моторно-транспортного бюро України.

У зв’язку із стабілізацією курсу євро до гривні, ціна на страховку знизилася на 5,5%. Тому з Finance.ua ви заощадите і час, і гроші. Варто зазначити, що сума штрафу за відсутність поліса може становити від 250 до 1 000 євро, а в деяких випадках порушення може передбачати висновок на строк до півроку.

Як оформити Зелену карту онлайн

Зараз зелена карта онлайн оформляється за кілька хвилин. Для цього вам необхідно перейти на фінансовий портал Finance.ua в розділ “Зелена карта”. Щоб підібрати найкращі умови страхування, потрібно налаштувати фільтри. Так сервіс зможе відранжувати варіанти на ваш запит. На сервісі буде невелика форма для заповнення, в якій потрібно вказати персональні дані:

  • ім’я;
  • електронна пошта;
  • телефонний номер;
  • країна;
  • термін страхування.

Грін карта страхує автоцивільну відповідальність водія, тому будь-якого автомобіліста, який став винуватцем ДТП, буде застраховано. Зелена карта покриває лише постраждалих учасників аварії – збитки винуватця сплачує він сам.

Слід врахувати, що тип вашого транспортного засобу не впливає на систему покриття та штрафи – мотоцикл, легковий автомобіль, фура чи мотоцикл.

Навіть якщо дистанція поїздки невелика, не слід нехтувати правилами безпечного водіння. Набагато простіше бути відповідальним водієм, ніж сплачувати збитки у разі аварії.