X

Щось пішло не так: Tesla відкликає більше мільйона автомобілів

Под отзыв попали электромобили, проданные на территории Китая

Tesla зазнала чергової невдачі на китайському ринку. Мало того, що її автомобілі користуються дедалі меншою популярністю серед китайців, компанії довелося відкликати 1 104 622 електромобілі. Під відклик потрапили як ввезені до Китаю Model S й Model X, так і Model Y й Model 3, виготовлені на заводі Tesla в Шанхаї з 12 січня 2019 року по 24 квітня 2023 року.

Причиною такої масової кампанії стали проблеми із системою рекуперації енергії. Як йдеться в офіційній заяві Державного управління Китаю щодо регулювання ринку, водії просто не можуть обрати цей режим. Також виявлено проблеми з повідомленнями. Зокрема, система не інформує водія про «надто сильно» натиснуту педаль акселератора. На думку регулятора, це збільшує ризик зіткнення.

Усунути проблеми Tesla традиційно планує шляхом оновлення програмного забезпечення. Воно додасть можливість вибору інтенсивності рекуперативного гальмування та змінить початкову конфігурацію стратегії рекуперативного гальмування. Також оновленням виправлять ситуацію із повідомленнями про глибоке натискання на педаль акселератора протягом тривалого часу.

Читайте також:
Максимальну швидкість Tesla Model S Plaid збільшили до 322 км/год