X

Citroen Ami перекинувся на знаменитій шпильці в Монако (відео)

Сіті-кар Citroen Ami днями потрапив до центру уваги у Монако. Його власник вирішив підкорити знамениту «Шпильку Grand Hotel», ще відому як Loews, але не розрахував свої сили.

Міський автомобіль з нестандартною зовнішністю, довжина якого становить 2410 мм, а ширина і висота 1390 і 1550 мм відповідно, лихо впорався з підйомом на шпильку. Хоча скрип шин і свист гальм Ami було чутно, оскільки він входив у 180-градусний поворот на досить високій швидкості. А ось спуск не задався.

Водій сподівався на компактні розміри авто та не став знижувати швидкість до мінімуму. В результаті Ami перекинувся на бік і ледве не вилетів на тротуар, де були пішоходи. Уламки машини розлетілися на кілька метрів. На щастя, водій не отримав серйозних травм та його життю нічого не загрожує.

Читайте також:
У міні-елетромобіля Citroen Ami з'явилася нова лімітована версія

Шпилька Grand Hotel (Loews) – один із найвідоміших поворотів Гран-прі Монако. Він є найповільнішим у Формулі-1, оскільки через крутий поворот у 180 градусів вимагає зниження швидкості до 48 км/год. Входити в нього на високій швидкості дуже небезпечно як для болідів, так і для звичайних легкових машин. Що вже казати про такі міські авто, як Citroen Ami.