X

Citroen C3 Aircross змінив покоління та отримав третій ряд сидінь

На рынке новый трехрядный кроссовер предложат, как электромобиль и «мягкий гибрид»

Citroen анонсувала прем’єру C3 Aircross нового покоління. Презентація новинки відбудеться 18 квітня. Напередодні цієї події британський підрозділ компанії опублікував у YouTube короткий відеотизер нового C3.

Європейський Citroen C3 Aircross виявився оновленою версією нового C3 для Індії, Південно-Східної Азії та Південної Америки, що дебютував у травні 2023 року. Кросовери розділили декілька кузовних панелей, але «європеєць» виглядає сучасніше. У нього квадратні фари, що нагадують концепт Citroen Oli. Високий квадратний кузов більш витягнутий, ніж у попередника. У профіль новий C3 Aircross схожий на Opel Frontera. Задньою частиною зі світлодіодними ліхтарями та скульптурними багажними дверима він нагадує інші моделі бренду.

Але головна відмінність нового C3 Aircross — трирядний салон із компонуванням 2+3+2, що робить його єдиним семимісним автомобілем у своєму сегменті. В основі моделі лежить нова архітектура «Smart Car». Габаритна довжина «європейського» C3 — 4320 мм, на 170 мм більше, ніж у попередника.

Очікується, що кросовер другого покоління запропонує більш технологічний салон із подвійним екраном та кількома відсіками для зберігання речей. Також йому обіцяно більший набір систем безпеки та переналаштоване шасі.

Читайте також:
Citroen презентував компактний хетчбек за 15 000 євро (фото)

За попередньою інформацією, на ринку новий C3 Aircross запропонують з повністю електричними та м’якими гібридними силовими агрегатами. Електрична версія еС3 отримає один електродвигун, що приводить у рух передню вісь. Гібридну модифікацію оснастять 1,2-літровим турбомотором, доповненим 48-вольтовим стартер-генератором.