X

Citroen презентував компактний хетчбек за 15 000 євро (фото)

Сімейство Citroen C3 поповнилося двома новими модифікаціями. До електромобіля e-C3 приєдналися версія з ДВЗ та «м’який» гібрид.

Обидва варіанти оснащені 1,2-літровим трициліндровим бензиновим турбодвигуном потужністю 100 к.с., який у версії «Hybrid 100» доповнений 48-вольтовим стартер-генератором і батареєю. Двигун працює в парі з шестиступінчастою коробкою передач та системою переднього приводу. Citroen стверджує, що гібрид може працювати в електричному режимі до 50% поїздок у міських умовах, при цьому знижуючи викиди та витрату палива майже на 10% порівняно з неелектрифікованим варіантом.

Зовнішньо паливний Citroen C3 практично не відрізняється від електричного. У нього збільшений дорожній просвіт, товсті задні стійки та високий капот. В оснащення салону авто увійшла мультимедійна система з 10,25-дюймовим екраном та новий проекційний дисплей Citroen. Ще є автоматичний кондиціонер та бездротова зарядка, а також сидіння Citroen Advanced Comfort із гідравлічними подушками.

Читайте також:
Citroen презентував нове крос-купе Basalt (фото)

Основним конкурентом Citroen C3 є Dacia Sandero Stepway. Вартість новинки починається від 15 000 євро. У продаж на ринку Європи хетчбек надійде найближчим часом.