X

Audi показала електрокросовер, який може трансформуватися у пікап

Концепція Activesphere, представлена ​​компанією Audi, є четвертою в лінійці футуристичних автономних прототипів після Skysphere, Grandsphere та Urbansphere.

Купеподібний електричний кросовер з обтічним кузовом досягає в довжину 5 метрів. У нього висока віконна лінія, 22-дюймові колеса з рухомими елементами, які відкриваються під час їзди бездоріжжям і закриваються при русі асфальтом, а також масивні накладки на пороги і бампер з висувними шипами. Стандартних дзеркал заднього виду немає. Їх замінили на камери.

Ключовою особливістю електрокара є можливість трансформуватись у пікап одним натисканням кнопки. Заднє скло зрушується вгору та відкидається борт, тим самим відкриваючи доступ до вантажного відсіку. При складеному задньому сидінні він виходить досить змістовним. У компанії запевняють, що можна вмістити два гірські велосипеди. На даху є висувні кріплення, які дозволяють перевозити лижі чи сноуборд.

Салон Activesphere, виконаний в чорно-червоних кольорах, виглядає не менш футуристично. У оснащення увійшли чотири окремих сидення з розвиненою боковою підтримкою. Руль і педалі видвижні. Іх можна сховати при їзді в режимі автопілота. А ось екранів немає. Інформація проектується на лобове скло.

Доступ до віртуальної системи під час їзди на автопілоті надається через спеціальні очки. Надягнувши їх можна поглянути на потрібний елемент салону і з’явиться відповідний інтерфейс. Також керувати можна жестами и торканням.

Засновано концепцію Activesphere на платформі Audi Premium Platform Electric (PPE). Модель отримала два електродвигуни, по одному на кожній осі, які сумарно видають 436 к.с. потужності та 720 Нм крутного моменту. Запас ходу 600 км забезпечує батарея на 100 кВтг.

Читайте також:
Porsche представила «75-річний» концепт — Vision 357

Новинка Audi отримала адаптивну пневматичну підвіску, яка дозволяє збільшувати дорожній просвіт на 40 мм до 248 мм. Кути в’їзду та з’їзду рівні 18,9 та 28,1 градуса відповідно. Тож моделі під силу проїхати навіть гірській дорозі. На жаль, концепція не отримає серійного продовження. Але деякі рішення, які були показані на електрокарі, отримають майбутні новинки компанії.